Att köpa företag

Om Du går i tankar kring att köpa en verksamhet/företag kan vi hjälpa dig genom ett sökuppdrag. Det vi behöver veta för att kunna hjälpa dig är Din kravprofil på vad Du söker och är bl.a. följande fakta:

  • Ort, belägenhet
  • Bransch
  • Storlek, omsättning
  • Prisnivå
  • Övrig relevant information

När vi känner till din kravprofil kan vi söka efter tänkbara objekt och därefter presentera lämpliga förslag för dig. Det kan vara företag/verksamheter som är till salu, men också företag där ägaren ännu inte bestämt sig för att sälja.

Efter att vi tillsammans bestämt vilka företag som skall kontaktas, tar vi direktkontakt med respektive företag med en förfrågan/intresseanmälan för din räkning. Du är naturligtvis inledningsvis helt anonym och är inte bunden vid någon affär förrän ett bindande köpeavtal är undertecknat av Dig.

Du har redan funnit ett intressant företag

Då kan vi hjälp dig med att genomlysa affären (due diligence) för att så långt det är möjligt säkerställa att det företag/verksamhet du tänkt köpa håller vad man lovar. Vi analyserar b.l.a. räkenskaperna, hyreskontrakt, och branschen för att ge dig så mycket relevant information som möjligt. Innan du eventuellt undertecknar ett bindande köpekontrakt kan vi även analysera detta eller lämna ett lämpligt avtalsförslag.

Om du skall köpa ett företag/verksamhet direkt genom säljaren utan mäklare/ombud inblandad är denna tjänst att rekommendera för båda parter då man kan undvika många onödiga och kostsamma misstag.

Här kan vi lämna offert med fast pris på hela eller valda delar av tjänsten.

Kontakta oss gärna för mer information!

Telefon: 031-788 05 35
E-post: info@maklarassistans.se

Tänker du köpa eller sälja ditt företag?

Kontakta oss

Integritetspolicy